söndag 21 november 2010

Kursavslutning på Spårkursen........tävling


Kursavslutnng på spårkursen i Mostugan.

I dag hade jag och Gunilla en extra kursdag för vårat spårgäng. I dag skulle de samlas kl 11 för att få gå ett spår, vi hade alltså fixat en liten spårtävling. De var allt från lottdragning som hundarna fick utföra. Vilken provpåse ville hundarna ha ? Den påsen de tog fanns startnummer på baksidan. En av hundarna ville ha fler påsar. Sedan fick de var sitt spår som hade legat ca 1.5 - 2 timmar. De fick bara en snitsel och ett avstamp vid starten. De fick inte reda på hur långt spåret var eller hur många apporter det var. Utan nu fick de allt lita på sin hund. De fick med sig en påse ifall det var mycket grejer..................vem vet.


Vi hade gjort ett spår på ca 300 meter med lite olika svårigheter såsom vinklar runda ett träd m m följande apporter fanns i spåret: Vattenflaska, kam, spårpinne, tändsticksask, engångskaffekopp, matburk och slutapport. När de kommit i mål fick alla som hittat kaffekoppen varm glögg och pepparkaka. Vi grillade korv och hade sedan redovisning av antal apporter. 2 hade hittat alla grejer och 2 hade missat var sin grej. Det blev prisutdelning och diplomutdelning. Sedan fick de avsluta dagen med mängdträning på föremål i spåret. Det är så roligt att ha intresserade hundar och förare. Icy fick ta ett av spåren eftersom en kursdeltagare inte kom, då hade det legat 3,5 timme. Hon tog med sig allt, hon gick över kammen som låg i snön.
Det blev ingen rapportträning idag för Rolf hade förhinder.
I går var hela tävlingssektorn på restaurangbesök i Skövde, Vi bjöd Anita och Rolf på middag eftersom han alltid ställer upp för mig och Icy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar